måndag 15 november 2010

Fars dag

Igår var det fars dag och givetvis uppvaktade Thilde sin pappa med presenter och tårta=) han fick en luvtröja, två serieböcker om elvis, och en kaffe mugg som det står pappa på:)och lite bad saker från Angelika, han är ju en underbar pappa och snäll och omtänksam bonuspappa och värd att upppvaktas ordentligt=) kunde kanske ha varit en något trevligare dag om inte Per hade varit tvungen att hjälpa Angelika att flytta, ja hon var ju tvungen att åka hem till sin far för att packa ihop sina saker eftersom han inte vill ha ett rum ståendes till ingen nytta då hon inte bor där, förra gången hon flytta hem till mig , packade han ner hennes saker huller om buller och ställde allt nere i källarförådet, inte så roligt då hon försökte hitta saker hon behövde, så nu körde vi över Angelika med flyttlådor, och hon var hemma hos sin pappa i 3 timmar och packade, Angelika och hennes far sa tydligen inte ett ord till varandra under dessa tre timmar, snacka om att hålla sig på sandlådenivå, han är 43 år och kan inte ens prata förnuftigt med sin dotter... sen kom Per och hämtade henne och lådorna plus någon väska med kläder, Angelika hann inte mer än hem hit så fick hon ett sms från sin far, om när hon tänkt att hämta resten av hennes saker, ja han har tydligen väldigt bråttom med att tömma hennes rum. så det blir en tur nästa helg med,..

Idag kissade Thilde på pottan för första gången och jag tror faktiskt hon var medveten om vad hon gjorde=) hon satt i badbaljan och badade hur länge som helst, när hon plötsligt reser sig och sträcker sig mot pottan och visar tydligt att hon vill dit, då jag sätter henne där, så kissar hon nästan genast, gissa om mamma vart stolt;)

tisdag 9 november 2010

Tjafs


Nu har Angelika flyttat hem till mig på heltid igen, efter att hennes pappa har bett henne dra, då han tycker hon pratar för mycket med mig, om saker som händer hos honom, det som startade det hela var ett mail som jag skickade till honom som handlade om barnen särskilt om Markus, som jag oroar mig över, och frågasatte vissa saker som jag inte tycker är okej, men jag har inget att säga till om då det gäller honom eftersom han inte bor hos mig enligt deras pappa. det som jag frågasatte är sånt som Markus själv har berättat för mig, men enligt deras far så är det Angelika som har pratat en massa om vad som händer hemma hos honom, och säger att de inte får prata med mig om vad som händer hemma hos han, väldigt skumt tycker jag. hur som helst så skulle Angelika komma till honom för att han ville diskutera mailet jag hade skickat till honom,och det på veckan då hon skulle vara hos mig,
men vad det gällde ville han inte berätta för henne och hon kände sig väldigt olustig över att hon inte visste vad det gällde, så hon fick läsa mitt skickade mail först, och hon kunde inte förstå vad han ville prata om då det inte ens handlade om henne,, men hon fick världens utskällning för något som var mellan mig och hennes pappa, men med mig vågade han inte diskutera, så fegt tycker jag. att låta något som handlar om oss vuxna, ska gå ut över barnen, och varför ska han blanda in barnen i det som bara angår oss? ja han vill inte ringa och prata med mig heller då det gäller underhållet, som jag ska betala för markus, då kontaktar han försäkringskassan direkt, istället för att prata med mig, om vad som är en rimlig summa, och nu vill han att jag ska betala till försäkringskassan istället för direkt till honom, jag fattar inte vad han håller på med, han har så ont om pengar så att han kan lägga undan till en Kinaresa utan barnen i jul... han har inte råd att hålla Markus med fritids aktiveter eller höja hans månadspeng, så han får hela barnbidraget, så som Angelika fick då hon börja gymnasiet, nej det har han inte råd att göra, men att hälsa på någon i kina som han chattar med på nätet det har han råd med.. jo båda barnen har berättat det så jag råka veta det... men det är roligt att jag kan bidra med en dyr resa med hjälp av underhållet...
idag blev det en gnällblogg men jag kände ett behov att skriva av mig, detta är inte första gången han håller på så här, han bad mig ofta att dra och packa ihop mina saker under våra 16 år tillsammans och tillslut så fick jag nog av hans kontrollbehov, men har fått höra efteråt att jag bara stack , att det var han som kasta ut mina saker i hallen (bl a annat min dator som jag då hyrde av komunen) och bad mig dra, det har han inte nämt för barnen. det finns gränser för vad man kan stå ut med, och de hade han uppnått för länge sedan... och nu efteråt vill han bara jävlas med mig hela tiden, och sabba för mig och barnen. han kan visst inte släppa att jag tillslut fick nog och gjorde som han bad mig att göra och dra.