torsdag 30 juli 2009

tänkvärt

Jag måste bara dela med mig av denna video som finns på youtube, till videon finns en historia, och jag blev så rörd så jag vill dela med mig av den.

Här kommer historien:

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?" Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans. En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son". En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning) Och pappan svarar igen "Ja"… Och här kommer videon till denna historia:





onsdag 29 juli 2009

Bokat dop=)


Ringde kyrkan i måndags och bokade tid för dop,för nu är det hög tid att döpa henne=) ja för jag tycker att dop är en fin tradition, inte för att jag själv är döpt för det är jag inte, jag är den enda av mina syskon som inte är döpt , men både Angelika och Markus är döpta så jag ville att Thilde oxå ska bli döpt, så nu är det planering som gäller, jag har börjat titta runt på olika sidor som gör inbjudningskort till dop,som man får designa själv, men det är ju jättedyrt, så jag har börjat att knåpa själv i word, visst skulle jag kunna göra kort för hand men det blir en hel del kort och det orkar jag inte ;/ så vi får väl se vad det blir av det hela.
Jag har ju hållit på att knåpat med hemsidor så då ska jag väl klara detta med:) ja jag har nämligen en egen hemsida, men det var länge sedan jag höll på där och jag har inte uppdaterat den på väldig länge, jag måste installera in frontpage igen för den försvann då datorn krachade senast, och sedan dess har jag inte haft någon lust att lägga ner någon energi på hemsidan, men var in och kikade lite i dag , och funderar på att ta upp det hela igen, för det är faktiskt riktigt roligt då man håller på=) men det är tidskrävande, jag gjorde den mest för skojs skull och testa om jag klarade av det där med htlm koder, och det är inte så svårt bara man kommer in i det =)men jag funderar på att göra hemsidan lite mer seriös nu då jag är hemma om dagarna, ja om ni vill kika in så har ni adressen här:http://medlem.spray.se/brinkannika/ men ni får ha lite överseende med att många länkar är gamla och fungerar inte längre och det är gamla bilder och uppgifter på sidorna, men kika gärna in och lämna ett litet medelande i gästboken så ser jag att ni har besökt mig:)
Nej nu är det hög tid att gå och sov lite, sov gott allesamman:)

onsdag 22 juli 2009

Flera bilder







Thilde och Ebba


Mimmi och Thilde


Pappa Per =) och Thilde




Tänk vad man kan hitta på Ikea nu för tiden;) Busungen Thilde kom med i påsen=)


Pappa sover på Balkongen och dotter är vaken=)




Hej kompis!






se vad jag kan sitta fint i stolen=)





Bäst att hålla i linnet ordentligt så att man inte ramlar ur;)







BILDER
från min gamla lgh eller akvariumet som det mera liknade då den var tömd

Badrum

klädkammare



uteplats med utkik och inkik till grannarna;)


barnens sovrum





V-rum och ingång till barnens rum

hall till v-rum badrum och klädkammare på sidorna


hyllorna i köket följde med lgh när ja flyttade in och lämnades kvar nu är jag flyttade, för väggen är trasig inunder, jag var lite orolig att jag skulle behöva måla om innan jag flyttade


köket med kyl och frys och städskåp



köket från en annan vinkel med insyn till grannarna :0

sovrummet 1 som jag hade med insyn, jag kan säga att gardinerna alltid var fördragna:0


tisdag 21 juli 2009

Tankar om lite smått och gott

Det går ett tag mellan uppdateringarna här tyvärr, jag har packat upp min dagbok igen och börjat skriva lite i den, i den kan man ju vara lite mer personlig och skriva sånt man inte vill att hela världen ska veta, det kan vara skönt att få skriva av sig lite då och då, men jag ska ändå försöka att uppdatera här, då det gäller barnen och vardagen med dem.

Thilde har börjat att kräkas mer och mer och det känns ganska jobbigt faktiskt, men hon verkar inte lida så mycket av det, som jag gör, jag tycker det är jobbigt då man aldrig får känna sig fräsch, och måste byta kläder hela tiden då hon kräks ner både henne och mig, jag börjar längta efter lite egen tid så att man får känna sig som en egen person igen, och inte ett med Thilde hela tiden, hur mycket jag än älskar henne så är det faktiskt påfrestande att enbart vara mamma 24 tim/dygnet, den tid jag får är ju då hon sover på dagen en halvtimme åt gången sen vaknar hon och vill vara med, det är då jag sätter mig vid datorn, för att koppla av lite, och det är de stunder hon sover som städningen får göras på. men det är inte så lätt då man ammar att låta någon annan ta över precis, så det är väl bara att gilla läget. i går åkte Angelika och Markus iväg med Sin pappa på en veckas husbilssemester, sen ska de vara med honom 2 veckor till efter det, och det måste jag nog säga att jag tycker är rätt skönt, hur mycket jag än älskar de så är det rätt påfrestande med tonåringar i familjen. känner att jag behöver en paus ifrån dem just nu, så jag hoppas de får det riktigt trevlig ihop med sin pappa. jag har pratat med honom om september och det var helt ok att de bodde hos honom under de 2 veckorna då jag tänkte följa med Per upp då han ska jaga. det känns jätteskönt att det gick så smidigt, så att jag och thilde kan följa med upp i höst :)

I söndags var vi hos min kompis Mimmi som bor i Uppsala och hennes lilla familj (hon fick en dotter ca 3 veckor före mig ) och hälsade på, de bjöd på god mat och det var en trevlig dag, bortsett ifrån att Thilde inte verkade må så himla bra just då, hon kräktes mer än vanligt och var rätt gnällig, men hon kanske var som jag, påverkad av det varma och kvava vädret vi hade då, hon var riktigt varm och svettig men hon hade inte feber iaf

Här har lillstumpan just kräks och då ska man vara med på bild, inte roligt enligt Thilde ;)
Mimmi med Hennes Ebba i knä


Mimmi med Ebba och Per och Thilde


Mor och Dotter är rätt lika tycker jag =)



Jag är lite fundersam på om det kan vara något jag äter som får henne att må illa och kräkas för det är inte överskott som kommer upp utan det kan komma en timme efter hon har ätit och hon hon grimacherar illa då hon kräks, så jag får pröva mig fram och utesluta saker och ting och se om hon mår bättre, dessutom har hon nog lite ont i magen skulle jag tro för hon har inte bajsat något alls sedan i söndags, och det brukar hon göra ca 2 ggr om dan i vanliga fall, men hon verkar ganska pigg ändå så jag avvaktar och ser om magen kommer igång, jag har börjat fundera på om det kan vara tänderna som är på gång men det är ju lite tidigt tycker jag, men hon degglar och bubblar väldigt mycket plus att hon kräks väldigt mycket, och tuggar på fingrarna och på mina tuttar då och då och det känns kan jag säga;) men det lär väl visa sig så småningom om det är så...


3 månaders bebisen

3 månader
Genomsnittsbabyn väger nu närmare 6 kilo och är 62 cm cm lång.
Nu är barnet inte bara nyfött längre, intresset för omvärlden ökar. Hon är nyfiken och vill utforska. Hon kan vara duktigare på att "prata" och leka med ljud.
En begynnande förståelse av att ord kan förmedla känslor och mening, till exempel knutet till mat, är en förändring. Hon börjar redan ha förväntningar på bestämda dagliga situationer som till exempel att bada och lägga sig för att sova. Hon har också större medvetenhet om sambanden mellan ljud, rörelser och respons från omgivningen. "Samtalen" mellan barnet och föräldrarna blir nu längre. Leenden genererar leenden och ljud skapar fler ljud. Samspelet blir därmed mer varierat.
Utgångspunkten för samspel är inte bara ord -kroppskontakt är härligt för både liten och stor. Barnet älskar beröring! Babymassage ges numera på många platser, men att beröra barnet på ett skönt sätt kan man även göra på egen hand. Man kan stryka försiktigt över pannan, näsan och kinderna och sen ner över bröstet, magen och ut till händerna och fötterna.
Kommunikation och social utveckling
Är upptagen av de personer som är nära -gillar inte när ni går, blir ivrig när ni kommer nära. Följer mamma eller pappa med ögonen runt i rummet.
Börjar gestikulera medan hon/han pratar -rör armar och ben.
Ögonkontakten ökar stadigt -en viktig emotionell process som för barn och föräldrar närmare varandra.
Börjar skratta högt.
Gillar ljudet av sin egen röst och utvecklar ständigt omfånget.
Använder många olika rörelser och ansiktsuttryck för att uttrycka behov och känslor.
Lyssnar intensivt och svarar med ljud till den som sjunger och pratar med det.
Sinnen och motorik
Barnets förmåga att gripa och använda en skallra utvecklas denna månaden. Nu sträcker det sig också efter saker som hålls framför det.
Barnet börjar dra i sina kläder.
Förmågan att följa rörelser med blicken utvecklas snabbt.
Barnet börjar att sparka med kraft.
Nu klarar barnet att göra två saker samtidigt, som att suga och titta på något.
Barnet lyfter huvud och bröst i magliggande läge när det stöttar sig på armarna.
Intressen och aktiviteter
Gillar och behöver mycket fysisk närhet. Vill bli hållen, buren och gosad med.
Börjar visa preferenser för enskilda människor.
Börjar visa förväntan inför kända aktiviteter.
Barnet utforskar med händer och mun. Tygböcker eller andra tuggsäkra leksaker är bra leksaker vid denna tid.


se vad Ebba är stark i sina fötter! hon kan lyfta skallran med fötterna=).... det är inte mycket som skiljer de åt trots att ebba är ca 3 veckor äldre så väger hon mindre än Thilde

tisdag 14 juli 2009

Semester bilder

fick sällskap av en liten fågel tidigare idag

Marja och Thilde

vissa lär sig tidigt att visa finger;)

se så fint jag sitter i soffan med min kanin kompis:)
Thilde med sin syssling Emily
här håller de varann i hand=)

de har mycket att prata om=)



Bilder i från körslaget i Vilhelmina



Se så tuff Emily är med sina hörselkåpor på sin första konsert=)
Thilde fick vara med farmor och farfar denna kväll=)

Lite känt folk som var där=)
Angelika


Boingmar och Åsa

Linda och Maria

Tuff tjej=)

Tremänningen Frida med Thilde i knä

oj! den här boken var intressant=)


Angelika med Madeleine i knä
undrar vem hon pratar i mobilen med;)

Madeleine med Farbror Per
som försenad ett års pressent fick hon ett pussel som låter till bilderna

Farmor med Thilde, och murre vågade sig upp i knät=)

Hemma igen

Jaha då var man hemma igen då efter 2 veckor uppe i norr, vi hann väl inte med så mycket mer än att besöka släkt och visa upp Thilde, alla ville ju se henne:)hon har fått träffa sin kusin och tremänningar:),och massvis av fina kläder har hon fått,och en jättefin dop tavla har hon fått oxå den ska få sitta över hennes säng. så fort hon får hem den, vi var ju tvingade att lämna en del saker kvar som var ömtåliga eftersom bilen blev smockfull av packning,(förstår inte hur det går till men vi har alltid mycket mera packning då vi ska åka hem än när vi åker upp... ) jag och Angelika lämnade lite porslin som vi inhandlat och och den fina tavlan förstås, eftersom det inte fanns någon plan yta att lägga den på så var vi rädda för att den kunde gå sönder i packningen, men sakerna kommer förhoppningsvis ner snart med svärföräldrarna, för vi har tänkt att planera in dop för lillan så snart som möjligt, men tack alla för de fina pressenterna Thilde har fått, de uppskattas verkligen...

vi hann inte göra så mycket saker i år förutom att åka runt och hälsa på släkt och vänner, till min tonårsdotters stora förtret, trots att hon visste om att vi i år inte skulle göra några större utflykter, och jag frågade om hon verkligen ville följa med upp och det ville hon ju trots det, så började hon klaga och gnälla och provocerade fram bråk, som fick mig på dåligt humör resten av dagarna vi var kvar, jag gillar verkligen inte att bråka hemma hos andra, men någon måtta får det vara,( hade vi varit hemma hade jag exploderat, men nu var vi inte hemma så jag höll inne med den värsta ilskan) förstår hennes far nu då han klagade över henne förra sommaren, då han husbils semestrade med Markus och henne, han lessnade tillslut och åkte hem efter en vecka, japp jag hade god lust att sätta henne på ett tåg hem. och inte hade hon någon lust att lösa konflikten heller, för istället drog hon, och blev borta över natten vilket gjorde mig ännu mer förbannad, jag är inte lätt att reta upp( Angelika vet hur man gör, hennes far likaså) men lyckas man så får man dras med mitt dåliga humör ett tag, för jag är långsint sån är jag tyvärr. nu fick vi ju aldrig en chans att reda ut bråket vilket inte gjorde saken bättre, för jag har svårt att släppa taget om något som gör mig förbannad. så nästa sommar hoppas jag hon jobbar, har ingen större lust att ta med henne fler ggr. men men så är det väl att ha tonåringar...

idag besiktades min gamla lgh och den blev godkänd, familjen som ska flytta in i den är samma som bodde i vår nuvarande lgh, de flyttade till västerhaninge men trivdes inte där så de kom tillbaka, och tog min lgh;) hon vill flytta in så fort det bara går så jag slipper flyttstäda för det gör hon, bara hon får tillträde till lgh snabbt, och det får hon så gärna, känns jätteskönt att slippa städa ur, det är svårt att hinna det när man har en liten bebis som vill ha uppmärksamhet hela tiden...

var på bvc i dag och hade föräldra grupp, och idag pratade vi om trots och gränssättning, jag fick även veta att det finns föräldragrupper för tonåringar oxå, kan ju jag behöva ha ha. sedan var det dax för lillans första vaccination, 2 sprutor en i varje lår, första sprutan sa hon inte ett pip men andra blev hon lite ledsen, men det berodde på att den sved sa sköterskan, men hon blev snabbt glad igen bara hon fick lite mat i sig=) den här gången hade hon inte ökat så mycket i vikt, vilket förvånade mig, men nu kanske hon inte växer lika fort längre nu vägde hon bara 5620 g och var 62,5 cm lång mer än 2 cm på 2 veckor! sköterskan sa att hon nu har växt på längden istället...

ska försöka att lägga in lite bilder senare i kväll eller i morgon , men nu ska jag fundera ut vad vi ska ha till kvällsmat, Hej så länge!

fredag 3 juli 2009

Nu är vi i Vilhelmina


Så kom vi upp tillslut efter en jobbig natt vi åkte senare än vad vi tänkt oss men någon sömn fick vi inte pga värmen, det gick bara inte att sova så det blev små stopp efter vägen för att ta en powernap men Thilde sov hela vägen. nästan hon vaknade kl 05.00 för att äta och sen så somnade hon om igen, hon har somnat lite senare än vanligt här uppe.men igår somnade hon kl. 20.00 och vaknade kl 8.30 i morse inte dåligt alls :) .hoppas bara att det håller i sig framöver oxå .hon har börjat att snurra runt i sängen på nätterna så numera hittar man henne oftast på tvären i sängen och huvudet.under täcket och.ibland fötterna.på kudden som pippi långstrump;)..ja hon är väldigt rörlig nu våran tös;)..Här uppe är det minst lika varmt som i sthlm om inte varmare men här finns det desto mera mygg .knott och svidknott och andra stickande flygfän, jag är full av små röda prickar som kliar överallt särskilt runt tuttarna ;) de passar på att bitas då jag ammar Thilde *suck* men men . Men lillan har inte blivit biten så farligt ännu peppar peppar...nej.nu.ska jag gå ner och äta lite frukost och redan ska vi ta en tur in till vilhelmina Hej såså länge